grattis king kong!

hurra! grattis kungen!
är detta årets bästa dag? knappast, med absolut nästan. sista dagen i april, valborg, kungens bday och den ljusnande framtid är vår! vår vår vår!

spring has sprung! 

och njut av denna fantastiska sång!
...my boots are made for walking and that´s just what they´ll do, one of these days these boots are gonna walk all over you! 


tråkig bulle, men helt ok!



vad är det här? jo, världens tråkigaste bullar. med massor av Grahamsmjöl, Utan pärlsocker och kanel, bara kardemumma och socker. blä, japp japp, men något var jag tvungen att slänga ihop till kaffepausen med vännerna.


förra veckan - papegojsjukan, denna - svininfluensan, förra året - sorkfeber. djur + sjukdom verkar tyvärr vara the IT-thing nu. jaha, kanske lite sälkatarr och lite grisfluss snart då. nä fy 17, pass på! tvätta tassarna!


ps. älskar mitt gym, gratis tidning och flarra med något nytt spännande att halsa vid varje besök. jag badar nu i plastflaskor här hemma.


och! förberedelser, vår älskade kung fyller på torsdag! måste firas & förberedas.


hur funkar stan?



knack knack!
det knackades HÅRT på dörren i eftermiddags. min vän hade säkert glömt något tänkte jag så jag skippade att hoppa upp och ner för att spana i titthålet. surprise! utanför stod man x 2 i snickarbyxor. en av dem la ett titthål i handen på mig och sa, herregud va ditt hål sitter högt upp! du ser ingenting va? du behöver en stege. jo tack jag vet! munnen på mannen fladdrade i några minuter, jag log och kände mig glad för att äntligen ha blivit bönhörd. när presentationen väl var över så kände jag mig osäker. vaddå ska du göra ett till hål i min dörr? två hål? ...jag hade ju tänkt fixa själv!! äh, kom imorgon, måste smälta. tack o hej!


läskigt! ibland händer det saker som man vill ska hända, men bara ibland.. :) 


dagens värsta väder - väderomslag! när prognosen visar väderomslag måste halva min släkt spendera dagen i bädden för att motverka att suga ut hjärnan ur näsan med dammsugaren. fy 17 för migrän! men nu dånar åskan och regnet smattrar, det luktar gott och jag längtar tills imorgon!

dagens jobb - jobben. ska lära mig tacka nej tack men blev idag lovad en man om jag stannar på mitt jobb. äh, vem vill bli handikappad? singellivet ÄR det bästa livet!


vink vink!



vink vink åstol!
mmm bohuslän! tillbaks i stan efter en helg med konstant närhet till vatten. huset skulle besökas för första gången denna "sommaren" och dyrön skulle vandras runt! aktivitet aktivitet aktivitet, och allt på två ben i sol. på dyrön var djurlivet rikt och vi såg mufflonfår, haha! har ni hört, mufflonfår. som rådjur fast jobbigare som någon sa. och, jag såg min livs första huggorm. fy 17! fick klättra ooooomväg för att inte stötas på igen. väl tillbaks på klädesholmen var vi på jakt efter djur nr3, fästing. ingen har sugit sig fast än vad jag vet..peppar peppar!
promenad på promenad och flipflops till affären. jag hittade ett potentiellt magasin som jag tänker köpa och renovera för att flytta hit ut året runt så snart som möjligt, slänga mobiltelefonen till havs och aktivera mig i dvs föreningar på holmen. livet! måste bara hitta en potentiell man som vill följa med och dricka vin och röka cigarr med mig på bryggan i eftermiddagsolen. bohuslän är romantik!

phuu, röd som en tomat med frisk luft lååångt ner i lungorna och i magen en längtan så stor tillbaks! ...så nu tar jag mig ett glas vin och sätter mig på innerstadsgården för att spana in citylivet. 

mina ben säger nu tack och hej, spårvagnstaxi heeela nästa vecka!

botanik! bopanik!



när jag för ett tagsedan sa att jag nog aldrig besökt botaniska i göteborg, skrek mormor och mor (båda från denna fantastiska stad) i kör - va? har du aldrig varit i botaniska?!! aldrig? sluta ljug. tja..ljug eller ej, inte va jag minns iallafall, hänger mycket i slottis men idag va det dax! ledig, friii och för att fylla min egentid så packade jag väskan med filt & bok, solbrillor i håret och med lätta steg promenixade jag bort till lugnet och grönskan.

va ska man säga, jag är kär! botaniska var heeelt fantastisk, solen sken på små sippor, japanska-blablabla och bambu-blabla (förlåt pappa för uttal - trädgårdsexpert)och på skunk-kallan. åååå helt underbart! slängde ut filten på en gräsplätt där jag hade full koll och kunde både tjuvtitta och tjuvlyssna på alla pensionärer. håkan hellström med fin familj slängde ut sin filt en bit bort, å håkan! ungdomsfavoriten. å botaniska! vuxenfavoriten!

regel - så lite trådar som möjligt på kroppen! nu packar jag min skärgårdsväska med herrskjorta och trosor. klädesholmen, here i come!

majblommebarn!

god förmiddag!
bjuder på en riktigt fantastisk låt med alla dagens sanningar. solen skiner, alla verkar gå runt med barnvagnar, tights och koftor, me like! hoppas på noll majblommeattacker från småbarn idag, igår tog priset!

våga vägra majblomma! (fast, tvärt-om-språk!!)

ps! siffror är underskattat, siffror hitåt tack! ålder, vikt, längd, omkrets. allt man behöver veta.


pangpang & pukkalove!



afternoontea hela dagen tack!

leverans från favvolandet i söder, när bästa vännen kom hem på visit så hade hon med sig fina goooa saker till mig. pukkalove tea med ros, lavendel och champagne och favoriten nr1, gingerchoklad från green & blacks. MMM...


igår sa m att hon och hennes pvän har bestämt att jag ska följa med ut på skjutbanan. att jag skulle passa in, att det fanns många potentiella där (leif m's son, ja tack.) haha hurra!! vapnet poleras och lerduvor ska skjutas. läääängtar! klädd för jakt, nu sanning!


veckans tv, fotbollskväll. njöt i stora mängder när jag lyckades knappa in detta fantastiska program i gårkväll. glenn strömberg säger fräckt & rejält i varannan mening. han kommer högt på listan.

många män är as, många är alldeles för bra! säger som teapaketet - love is the flower of life and we hope you blossom!


surgery!



tittade lite konstigt på honom idag, en tand var borta och en hängde löst, fyyy för våld och elakheter. gillade hans t-shirt dock. the gentleman! yes yes it is. ska sluta mobba honom och säga att dom söker brattiga statister till inspelningen av snabba cash. men han har humor. yes yes we like! tillfriska väl min vän!

drömde mig bort totalt idag, under föreläsning om textila material i sjukhus/operationsmiljö så fanns jag metalt i operationssalen. kirurg - ååå drömyrket! fixa och trixa, sy ihop, pilla i kroppen...vid frågestunden stod jag för frågorna om tiden för en operation? outfits för kirurger?  vanligaste typen av operationer? mmm..min vän brevid petade mig i magen och sa att jag kunde börja öva på en banan, snitta och sy ihop, eller på en gristunga. det gör dom. i verkligheten. så off off off i go till affären för bananer! här ska snittas och sys ihop. rädda liv! (på bananer) i operationsmiljö utanför sjukhus..

tell me what you don´t like about yourself. welcome to the fruitplastic surgeon!

dagens outfit.



dagens outfit - löst och ledigt, rutig herrskjorta, något vitt slit och släng och favoritförklädet. räcker så.
helgens tema - löst och ledigt med sooool i stora mängder. i torsdags sa anhöriga, du är brun! i fredags, du är röd! och i lördagskväll, du är grön! heh..tack för den. färgen sitter där den sitter och smet (smink) hoppar jag nu. efter två salta bad och massor av frisk havsluft och trevligt samkväm med vänner så är jag mer än nöjd. och om det inte vore för något som stavas s m s så skulle allt vara helt komplett.
dagens lycka - vän som orkar höra på ält och peppa!

så! böngryta och grapefrukt (fy 17 va konstig smak!) vilar nu i min mage som ändå är tom och jag ska gå ut för att höra på fågelsång och se staden gå och lägga sig.

sov gott!

fina fisken!



fiskekyrka! ...eller hem nr 2. världens bästa ställe. ska adressändra ditåt, hitåt tack! stötte på många fisklik som bara skrek efter att bli uppätna, finast i klassen - den här! nästa gång får han följa med hem, bäddas ner och leva livet tillsammans med mig.

idag njuter jag av ångor från rosé vid vattnet igår, årets första picnic med två fina fiskar som har betydligt tätare tänder än mr glestandad ovan..

ut i naturen, solen skiiiiner!

lykka li!

dagens låt, nattens låt! njuuuut!


eggcheese.



var så god! - min första äggost eller, eggcheese! (ursäkta 80tals garneringen men, more is less. eller less is more?hm?)
gav mig ut på hojen (cykel) idag, tittade efter trifft. trifft. trifft. trifft. har blivit trifftskadad. men nu är den här! vårblomman som är så fin. den växer på de vackraste men mest svårväxta platserna, på klippor och stenar, vid grus och på små små gräsfläckar. men alltid, nära havet. bra smak, bra val att leva sitt liv, nära havet.

just när jag konstaterat att jag inte har någon smak frågade vän om jag ville bli hennes personliga shoppare. dåligt val men tja, smaken är som baken och hon får skylla sig själv om hon ser ut som en smaklös varelse inom några veckor :)men, alltid, klädd för jakt - elegant på fritid!

v v v - vin vid vattnet imorgon, välkomna! 

kärt barn - många namn!



mmm, njöt av sol och barafötter idag och av denna - passionen!
den godaste frukten. aphjärnan som jag kallar den men tydligen ingen annan...snälla köp några aphjärnor! vaaa? ja, aphjärnor, dom små skruttiga som likar just, aphjärnor. ok.
men idag tyckte jag även att den lilla frukten liknade ostron, de små fröerna liksom bara glider ner i magen. inte så goda att tugga på bara svälj! mm..

så, kärt barn - många namn - aphjärna / sött fruktostron / passionsfrukt!

och kärlek utan passion är ingen kärlek!

sport & blandat!



annandag - skåne & konst.
bilen packades med mig, b, en ättrig jackrussel, korg & kaffe och glad far vid ratten. målet - bjärehalvön som skulle bjuda oss på stora portioner konst! trevligt. b hade packat ner frågesportsspel där vinnaren lyckades bli trea, jag tvåa och den egentliga tvåan etta. rörigt? nej. värsta frågorna fanns i kategorin "sport & blandat", vem 17 kan någonting om dart? vi kan bara saker om båstad och tennis. japp..ett fantastiskt naturreservat besöktes där vi uppmanades att inte spela golf. vilken tur att vi glömt klubborna hemma!

nu, slut som artist! solen tog på nosen, torekov tog på benen, tack fint hej & hej då! - ord som gick på repetition idag. fantastiskt slut på påsken. skåne är vackert, nästa lika vackert som bohuslän som snart blir nästa stopp.

sov så gott!

tänt var det här!



påsken är firad och slut. neeeej...inte riktigt slut än. en dag kvar!

aftonen började med snaps och sill kl 08.30 på jobb. chefen kallade det "frukost" och hällde glatt i oss starkt för fortsatt hårt jobb, som kanske snarare blev till mer avslappnat jobb med många glada miner. sill och snapsfrukost på samtliga arbetsplatser, borde vara lag på!
sen fortsatte firandet heeela dagen. sill och snapslunch, måla ägg och byta,  champange och äggost, födelsedagsfirande och påskbrasa med sötnos på armen. tradition på tradition på tradition. mer!
aftonsnatten avslutades på ett golv efter (återigen) mer snaps, champange och med favoritostarna i magen till toner av en man som verkar veta allt om livet. men ingenting om varför det kan bli maskor i strumpbyxornas rolls-royce. lyxen i livet är lyxstrumpbyxor.

påskafton - dagens dag! kan inte bli mer nöjd.

glad påsk på er alla! våren är här på riktigt och vattnet börjar bli varmt (årets andra salta dopp idag!) så gå ut och njut!

långfriday!



looongfriday men en fantastisk bra sådan!
röd dag, jesus dör och vi borde vila och gå klädda i svart. precis vad jag gjort, förutom det där med att vila. släktpeppslax och släktpeppspicnic i trädgårdsföreningen mitt i underbara gangsterstaden. solen sken på våra bleka hudar och i palmhuset grönskades det. jättefint! men, växter i all ära, inget i jämnförelse med den här stenen! favoriterna CG & Silvia hade njutigt på samma plats! bara 23 år tidigare, men vad gör det!
ska börja prenumerera på svensk dam nu innan bröllopet. älskar den där familjen, the family! bästa kusinen och jag diskuterade just dagen D, då fingret får en ring och man blir fast som en fästing med den man älskar. silviaklänning eller lady di klänning? hmm..tål att funderas på..

och glöm för 17 inte att påskpussas imorgon!


gangster äggost!



...begav mig från den älskade gangsterstaden till sanden och tången. gott! många minipixlade superpowerkorta träffar med kära, tusen powerwalks, tusen powerhets äggätande. detta årets påsk - powerpanik. bra.
söker även efter vapen för att ta med mig hem...förslag? pistol blir snart hetaste accessoaren där - trendspaning. nä fy vad hemsk! mer love love love! japp.

har idag även gjort min första ÄGGOST. favoriten, som jag hatade som liten och ääälskar som..tja, vuxen. kändes stort! stolt! bilder kommer när den runnit av och blivit fast. med jordgubbar på påskaftonen! mmm...

vipmessage!! patent: ryktet går att uttrycket " fy 17 " spridit sig. jag kanske inte va först men jag känner att här finns stooora pengar att tjäna. om jag får patent och får folk att straffbetala mig så blir jag rik. men, det är ok sålänge...sålänge ni tänker på mig när det fantastiska svärordet kommer på tals. helt ok då! :)

påskpussar till er alla!

veckans tema:leva livet!

japp, och det har börjat bra. levde både igår och idag! 

min kaninfamilj har dock lite svårare på den fronten. en och en utplånas dom. fick ttillochmed tillökning i fredags men nu måste jag tyvärr meddela att det bara är en lilla rosa kvar. förlåt. nu är påsken över! 

dagens personlighet: kaninkannibal.

på en svettig tröja idag spanade jag in följande: BLOGGANDE:aldrig har så många skrivit så mycket om så lite för så få. haha ha eller nått sånt. oj va sant! skämdes lite, eller mycket. men men meeer av det onödiga och överflödiga! tack!

enjoy denna fantastiska låt med lilla lilla lillbabs. super!


tårögd!



när posten kom idag råkade jag vara hemma. postman pat-skräcken bakom dörren, som jag trodde höll på att bryta sig in och jag såg hela mitt liv svischa (hahah..huuuur stavas det?) förbi. skulle han komma in och skjuta mig? bjuda mig på middag? låna något? nej nej..phu, han skulle bara trycka ner ovan genom det lilla lilla facket..phu!

skräck ångest vände snabbt till dagens lycka, veckans lycka, vårens, sommarens, höstens..tja hela livets lycka
(eftersom ingvar slutat med sin livsuppgift). någon vet om på riktigt hur mycket ingvar betyder för mig. tack!
har smsat samtliga vänner om att den kommer att kunna lånas ut och att ett kösystem håller på att upprättas. hör av er om ni vill ställa er på tur!

mitt liv är nu komplett, jag har allt jag behöver!

smultronställe!



perfekta sol och utsiktsberget!
tror jag gillar att titta ner på saker & ting för ovanlighetens skull. lugnt och stilla. bara bruset från bilar och spårvagnar. tills...bongotrummorna kom och satte sig en bit ifrån. afrika på bästkusten, passar inte tycker jag. sluta spela på utländska instrument tack (menar jag inte).


dagens dag: idag! påsken börjar på riktigt, palmsöndag. kyrka IGEN med moster och mormor. den senare satt och höll för öronen och skrek efter öronproppar. mycket folk i kyrkan som är min kyrka (mycket folk = mycket bakterier, tack och lov för handspriten). två kyrkobesök på två veckor. nöjd och förhoppningsvis förlåten för mina synder...


sen: intensivträning med mannen med stort M. säkert fiskare med lite halvlångt 80tals hår, vitt hårband och största vita leendet. och ring på fingret. såklart.


fantastisk dag! glad påsk & god kväll!


melo di kryss!



sounds italiano! no?! qué?!
melodikrysset 10-11 på lördagmorgon i (bästa) kanalen P4. listen & learn.

när är man då mogen för melodikrysset? nu tydligen. inte vid 82. min mor (50plus) är tydligen mer modern än mig. hon blev helt paff när jag ringde och frågade om VÅGRÄTT 2 och om polka va en dans. hon fattade inte ett ord vad jag pratade om och sa att sånt var för personer med massor av tid över..hm. fel fel fel!

men kul var det, fick inte ihop krysset men hoppas på nästa vecka. påskafton. mellan 10-11. ring inte mig då tack.

björnen & dvärgen



what a night!

superduper nöjd. har fått en ny hjärtevän - björn. björns bar, kock & vin. super! nu vill jag inte stoppa något i magen som inte kommer därifrån. mer mer meeer!


leffe pagrotsky hade turen att få sitta intill mig. lycko han! lycko mig! han är en sån kompakt liten skäggig man. söt på något sätt. hm..


nattens ord - kort.

min vän på repetition - oj va han är kort. men alltså han är jättekort. ojoj va liten och kort han är. stopp stopp!! 

inte skoja om sånt. vi gillar korta och kompakta & även leif och hans raspiga  (krispiga?) rökwhiskeyröst! mer mer!


jasså?



friiiiiday! & skjutbanan öppnar idag 1 timma efter entréöppning. typiskt!
fin kontrast med hjärtstolar och pangpang. brukar ju kännas så. den man älskar den agar man - sanning.

morgonens tema: stress! träningspass, låååångfrukost, fredagskönhetsfix (försöka går ju alltid) och pepp på 2 timmar går inte. tror ni ja! det går. tydligen. med hjärtstopp satt jag sedan på vagnen till möte på nöjesfältet. idag var det dags att få gå "bakom kulisserna", fota, frysa, fnissa och klämma på kaniner. 
 
dagens fråga som gått på repetition: kanindräkterna, vilken storlek går dom upp till nu igen? 170?
dagens ord som går på repetition: rösen! säger väl alla?

phuuu, nu status fredagspepp med påskgodis! ikväll blir det guide michelin & tema lyx lyx lyx. livsnjuterska borde va mitt alias för kvällen, men jag är ingen tjuv. finns sånna som är bättre på det än jag.

enjoy för 17! och kom ihåg, lyx lyx!

steka, ljuga & glassa!



idag får man ljuga, helt tillåtet!
hmm..jag är förlovad, jag har köpt en bil, jag ska flytta till afrika, idag är det påskafton och imorgon julafton. japp! sanningen...april april!

idag kom kändishunden på besök till dagens kändis. vi satt och asfaltsstekte på min gård, drack vatten ut glas och bara glassade runt. besökte ett fantastiskt surdegsbageri, sur degs bageri - glad degs bageri. japps, efter nytta kommer nöje & efter regn kommer solsken och idag sken verkligen denna underbara stad! eller var allt bara ett stort aprilskämt? har jag bara drömt? måste ringa kändishunden och checka läget..


11dagsprognos!

fint idag, fint imorgon, fint fredag, fint lördag, fint söndag, fint måndag, fint tisdag, fint askonsdag, fint skärtorsdag, fult långfredag (måste vara fult då), fint påskafton, fint påskdagen.


ny månad nytt liv!

påsk om en vecka. lugn & ro, måla ägghets & släktpepp. längtar!


april april din dumma sill!

ny månad! nytt liv! påsken är här, kaninfamiljen på bordet strålar av lycka och jag tänker sjunga på den här fina fina sången hela dan...

lalala...april det gör ingentinga att vintern varit svår, april när du nu till sist slår ut ditt blonda hår..
en vååår är här igen och jag är kär igen, en vååår, det är nog så, att det är den jag väntat på!
april infekterar mig med kärlekens bacill,  april dumma sillar kan du lura vart du vill..lala

njut & luras idag kära vänner!


RSS 2.0